Bel ons direct    078 - 6741801

Grond & Bodemverbeteraars

Kleigrond

Kleigrond

Kleigrond is grond welke geschikt is om bijvoorbeeld tuinen of nieuwe geplaatste beschoeiingen mee aan te vullen. De grond is vrij van puin en andere bijmenging en voldoet aan de milieukundige eisen van schone grond.

Bosgrond/teelaarde

Bosgrond/teelaarde

Dit is een zanderige teelaarde welke in Brabant gewonnen wordt. Het is een gezeefd product waardoor deze ook zeer rul van structuur is. De bosgrond kan gebruikt worden om borders en plantenbaken aan te vullen of om bijvoorbeeld een gazon op aan te leggen. Door de rulle structuur is deze grond zeer gemakkelijk te verwerken en te egaliseren.

Bemeste tuinaarde

Bemeste tuinaarde

Onze bemeste tuinaarde is een veenachtige tuinaarde welke verrijkt is met organische meststoffen. De bemeste tuinaarde kan gebruikt worden om bestaande plantvakken en borders af te strooien en daardoor nieuwe voeding aan de bodem af te geven. Soms wordt de bemeste tuinaarde ook gemixt met bosgrond om een voedingsrijke teelaarde te produceren.

Tuinturf

Tuinturf

Tuinturf wordt gewonnen uit veen. Door middel van diverse bewerkingen ontstaat tuinturf. Aan dit materiaal zijn geen andere producten toegevoegd of doorgemengd. Tuinturf heeft een lage pH-Waarde tussen 4,5 en 5,5 en is daarmee van nature redelijk zuur. Zuur minnende planten zoals rododendrons groeien op kleigrond beter als hier een laag tuinturf aan wordt toegevoegd. Tuinturf bevat veel organische stof wat naast voeding ook lucht in de bodem brengt. De organische stof zorgt er daarnaast voor dat vocht langer vast gehouden wordt in de grond en hierdoor beschikbaar is voor de planten in de tuin.

Bomenzand

Bomenzand

Bomenzand wordt gemaakt met speciaal geselecteerd zand en compost, wat de water- en luchthuishouding ten goede komt. Bomenzand is een uitstekend product om toe te passen als mengsel tussen bestrating en beplanting van de bodem. Doordat het zandbed onder bestratingen vaak zeer dicht is, hebben de bomen die hier groeien moeite om goed te wortelen. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Vooral opgroeiende wortels zorgen voor schade aan bestrating. Bomenzand voorkomt deze problemen en biedt bomen een optimale groeiomgeving. Het product is tegelijkertijd geschikt om op te bestraten. Bomenzand is RAG-gecertificeerd en geeft daarmee de garantie dat het product aan hoogwaardige kwaliteitseisen voldoet.

Bomengrond

Bomengrond

Bomengrond is een substraat, dat wordt samengesteld uit verschillende grondstoffen. Zo ontstaan een optimale voedingsbodem, die bij uitstek geschikt is voor bomen in parken en plantsoenen. Bomengrond vormt de basis voor een goede balans in de bodem, zodat de boom optimaal kan groeien.

Frans Boomschors

Frans Boomschors

Ons Frans Boomschors is afkomstig van de Franse Zeeden uit het middelandse zeegebied. Er zijn meerdere benamingen voor Franse boomschors: Franse zeedenschors, pijnboomschors en bark. De Franse boomschors is een eerste kwaliteit schors met een harde vaste structuur, waardoor het ca. 5 jaar meegaat. Deze is leverbaar in een fijne en een grove variant ( 20-40mm en 40-80mm). Frans Boomschors wordt toegepast als afdeklaag in borders tussen beplanting met bomen en struiken om onkruidgroei tegen te gaan, als wandelpad of als valdempende ondergrond onder speeltoestellen.

Al onze materialen kunnen zowel losgestort als in bigbag’s geleverd worden.

De meeste producten hebben wij standaard op voorraad, echter niet allemaal. Het is daarom raadzaam altijd contact met ons op te nemen over de actuele voorraad en beschikbaarheid. De producten kunnen afgehaald worden op onze locatie te Strijen of door ons bij u thuisbezorgd worden.

Contact

Simon Stevinstraat 12
3291 CA Strijen

T: 078 - 6741801
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook    LinkedIn

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:
07.00 - 16.30 uur
Zaterdag:
08.00 - 11.00 uur

Neem contact met ons op

Vul uw naam in!
Vul een geldig e-mail adres in!
Vul je telefoonnummer in!
Invalid Input
Ga akkoord met de privacyverklaring.

 

 

© 2018 Zandhandel Hoeksche Waard | Privacy statement | Algemene voorwaarden | Sitemap

Gemaakt met door Schot Marketing & Communicatie